Friday, April 20, 2012

Ayu Impian (Ayuthia) at Setia Alam - PKNS Project

2 minggu lepas sempat pergi tengok rumah contoh yang dah hampir siap, Ayu Impian ataupun dulu dikenali sebagai Ayuthia (bunyi macam sejarah). Bila masuk dalam tengok design and material dia memang much2 better daripada fasa-fasa sebelum ini. Master bedroom pulak lagi spacious daripada Ayu Prima.

Ada berita yang kurang menyenangkan bila dikhabarkan harganya ialah 570k, launch dikatakan pada bulan 5. Hopefully berita ini hanyalah rumours. Ingatkan hari tu dah happy2 sikit bila dengar harganya adalah 520k. Kena buat study lagilah nampaknya, cost benefit analysis. Macam tak boleh pergi je! Sebab rumah teres SP Setia subsale 20x70 pun now dah turun < 600k. Kalau nak sewakan pun sekarang ratenya cuma RM1300 (kosong) sebulan.


8 comments:

ruchan said...

saya pon dah tgk..mmg cantik and better..cuma tangga kt depan pintu tu je yg a big NO..and harga dia plak.. mmm......

Anonymous said...

Do you think this is a good candidate for flipping? The price is on the high side compared to previous phases.

dzirhans said...

I think it's still afordable if you can get full discount!!

Anonymous said...

If got discount then not too bad lar. But no discount how, since the price is so high now.

The other completed units by SP Setia looks good also and about same price.

Anonymous said...

Already launch by pkns?

dzirhans said...

So Omar. Are u going to buy one here?

dzirhans said...

You are absolutely right!!

dzirhans said...

Official launch on the 14/7