Monday, July 30, 2012

2012 Buffet Ramadhan IOI Mariott Putrajaya

Memang menjadi acara wajib setiap tahun kami sekeluarga akan berbuka puasa di HOTEL. Sekali je dalam sebulan, kalau lebih drp tu bankruptlah pulak nanti. Tahun ni kami dah pilih nak pergi IOI Mariott Putrajaya. Tahun lepas ke Pullman Putrajaya dan tahun sebelumnya kami ke Eastin Hotel. Saya dah book sebulan lepas sebab entitle for 15% discount. Kiranya kat mana ada discount kat situlah kami tuju.

Sesuai dengan harganya, makanan yang disajikan mmg sangat best dan variety, berasalah kalau orang-orang  tua kata. Tapi xdelah nak rasa semua bahagian...boleh pecah perut dibuatnya nanti. Saya seperti biasa byk pergi ke bahagian Mexican Food (my favourite food), Thai food & Dusun Buah-buahan shj. Sebagai peminat makanan berasaskan ikan, rasa best yang amat bila byk ikan2 favourite mcm parrot fish, salmon, seabass semuanya ada untuk dinikmati, oyster pun ada.. My general comment, kalau ada duit lebih tu boleh try makanan kat sini...memang berbaloi.

Dusun Buah-Buahan (ada durian, manggis, rambutan, cempedak, nangka, jambu, buah naga, plum,longan dsb).

Parrot fish sebesar my youngest daughter.


7 comments:

salfhi said...

Dh lama x pg bkak puasa kt hotel.. Syg nk tnggal tarawih kt msjid

dzirhans said...

Tahniah... Saya dah byk kali lompang sbb tuntutan duniawi..

salfhi said...

Tulah.. Kdg2 hati bbelah bagi nk plh yg mna 1

dzirhans said...

sudah nyata...pilihan yg tepat .. terawih

Anonymous said...

boleh je lepas buffet pergi terawih. Bukan suruh duduk sampai kul 10.30 pm .. kehkehkeh

Halif Mohamad said...

Yup, dah pernah merasa makanan di sini jugak. Memang banyak dan terbaik. Tapi Pullman is the best for me

dzirhans said...

En Halif.. Masing2 punya pendapat..but saya lebih suka IOI drp Pulman..