Wednesday, July 25, 2012

Touch 'n Go Rebate




Rezeki pada bulan Ramadhan ni memang murah. Termasuklah hari ini masa nak topup Touch N Go, tetiba bro yang jaga kaunter tu beritahu kad TNG tu ada rebat. Ingatkan RM10-RM30 macam voucher Isetan yang selalu dapat tu. Rupa-rupanya RM64.92, bolehlah tahan juga... lepaslah 8 hari bayar tol, sapa nak bagi free.

Nampak sangat tak peka. Agaknya terlalu sibuk berkerja sambil ber-flipping sampai lupa benda-benda ni.

Bila check from https://privilege.touchngo.com.my/ (refer below), memang betul ada rebat 20% ni.

20% Rebate Toll is a frequent travellers programme sponsored by Malaysian Government for all qualifed Touch ’n Go (TnG) card users who use the TnG card for toll payment at all highways from September 1 2009 onwards.


To qualify, cardholders will need to use TnG card a minimum of 80 times to pay for any toll payment in all highways in Malaysia within a calendar month.


7 comments:

salfhi said...

Xtau pn psl ni.. Kalo tau pn x dpt rbate jgk.. Ave usage dlm rm50/mth!!

dzirhans said...

Dia x kira amount usage...should be any amount provided u use it 80 times in that mth..

salfhi said...

Haha.. Pn x kna.. Slalu gna 4x je sebln

Matjoe said...

moto tak perlu tng. WIN!

Nadot said...

betul betul..sy yg gune tol lebey RM200 sebulan sbb keje jauh sket mmg sgt suke dgn benda ni..kadang2 saje kumpul 2-3 bulan, then bile pegi, rebate ade RM100++..hehe

Anonymous said...

baru tau ada 20% rebate ke?

dzirhans said...

Dah lama tau cuma tak sangka boleh dapat rebate jugak...