Monday, August 6, 2012

2012 Buffet Ramadhan Chakri XPress Alamanda

Kami sekeluarga berbuka puasa kat luar hari ini. Kali ini sempena "Hari Jadi Mem Terchenta". Puaslah juga memikirkan kat mana portnya, sampailah akhirnya we all decide to give Chakri Xpress, Alamanda a try. Harga buffet bermula RM56++ dan yang paling best budak-budak bawah 10 tahun FREE. So anak-anak yang 3 orang tu makan percuma.

Orang tak berapa ramai, mungkin mood bercuti nuzul al'quran, ramai yang mengambil peluang berbuka di kampung. Mula-mula tu aku dok memilau cari kek hari jadi ni. "Oh My English - OMG ", cari Pavlova seluruh Alamanda, sayangnya tak nampak bayang pun. 2nd option cari Red Velvet Cake pun takde. Nampak tak up-to-date betullah Alamanda ni. Terpaksalah tangguh acara makan kek ni and kena beli pulak kat Delicious esok.

Seperti biasa Thai Food memang one of our favourite Target pertama adalah "sireh thai" seperti dalam gambar kat bawah. Seterusnya merasa tomyam + cili yang superb. Then barulah ambik makanan-makanan lain seperti kerabu mangga, ikan 3 rasa, butter prawn dan desert.






6 comments:

Nadot said...

kesimpulannye, worth it tak bang? terigin je ni sbb dekat... ishk...

Matjoe said...

hehe nadot, sumer ko teringin.

56++ worth or not. kalau dpt ratah udang butter sekilo worth it.

what does sireh thai taste like

dzirhans said...

Nadot unless ada specific food yg u suka then it's worth it..Sbb food xdelah byk variety sgt..

Baik pergi Palace of Golden Horses ada 30% discount.

dzirhans said...

Matjoe kalau hang dpt ratah udang sekila mmg worth sbb udabg besar2.. Cuma keciwa sket pandan chicken xde..

Sireh tu kena makan sendiri sbb xde makanan lain yg sama rasa dgnnya

salfhi said...

Teringat msa kecik2 dlu.. Tlg gobek sirih tok (arwah).. Rasa pdas rupanya sirih ni

dzirhans said...

Salfhi..sireh thai ni pun boleh tahan pedasnya..