Monday, August 13, 2012

Southville City, Bangi By Mah Sing

Seperti yang dinyatakan dalam beberapa surat khabar utama, salah satu developer tersohor di Malaysia, Mah Sing “has landed in Bangi”. Nampaknya semakin rancaklah pembangunan di kawasan berdekatan Bangi Lama ni. Kalau sebelum ini kita dengar UEM dah beli tanah daripada Inch Kenneth Kajang Rubber Public Ltd Company dan Trans Loyal pula sedang hebat membangunkan Bangi Avenue. Ini tak termasuk lagi dengan pembangunan yang telah sedia ada di dalam lingkungan sekitarnya.

Bagi yang ingin mengetahui dimanakah lokasinya, silalah rujuk gambar kat bawah ni (source Bursa Malaysia).

Aku kiranya agak berminat juga dengan projek ini kerana diberitakan Mah Sing akan membina a new interchange dari projek Southville City untuk direct access ke Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS). Kedudukannya adalah 2.5km ke selatan plaza tol sedia ada (Bangi). Mungkin exit plaza ni akan dinamakan Exit Southville City. Barulah terasa-rasa macam duduk kat UK semasa musim panas. Kalau jadilah exit baru ni, sudah tentunya akan menguntungkan projek-projek perumahan berdekatan. Tidak perlulah lagi ikut jalan zig zag ke UKM tu ataupun kena keluar ikut Bandar Seri Putra.

Mengikut perancangannya, pembangunan township ini akan mengambil masa selama 5 tahun. Fasa pertama dikhabarkan akan launch pada akhir tahun ini dengan pembinaan rumah double storey GnG pada harga permulaan 530k. Boleh tahan harga first phase dah > 500k.





8 comments:

Jazlan said...

Salam tuan, bleh dapatkan contact tuan , nk tanya pendapat..pembelian 1st property saya. Jazakallah

Jazlan said...

Fyi saya dah tulis komen panjang berkenaan intro prop yg sye nk beli n etc, tp hilang ble nk publish..huu..noob sgt ni..btw, bleh tuan reach saya thru whatsapp/ etc di 0167171062, jazakallah. - jazlan arifin, ampang, budak mentah :)

Matjoe said...

tgk kt internet projek ni masih belum launch dan buka untuk daftar. dont expect cheap price from the reputable developer

MySham said...

Info awal untuk projek UEM kat Bangi Lama tu..harga double storey RM420k ke atas..

Mungkin launch hujung tahun ni atau awal tahun depan..

dzirhans said...

Jazlan, you can e mail me your question at adamdzirhan@yahoo.com

dzirhans said...

Harga permulaan 530k... May be ada discount + dibs

Rooney said...
This comment has been removed by the author.
Rooney said...

Boleh tahu project ni dah launch ke?