Friday, November 16, 2012

6000 Registrants - Another BBB Mode

Seri Jati Seri Kasturi, Setia Alam - below is a photo taken today at 3.00 PM. The number almost reached 6k with another 3 hours for the deadline of registration at 6 PM. The SA did mention only 250++ registration for bumi. I am not very sure if the number is correct, judging from the photo below.









18 comments:

Mohd Aslam said...

portion kotak utk nn bumi je dah 3/4.. Mana org bumi kita ni..

dzirhans said...

Mungkin sbb tempat ni mmg chinese area..

Matjoe said...

when aku post dlm fb aku ada yg cakap jauh. ada yg ckp nk readykan 5k tu x boleh. hmm gitu la. apapun walaupun kesedaran pasal property tu dah ada tapi masih dlm peratusan yg rendah. it really reflect on what we see at the ballot box. udah la box kecik, tak menimbun macam kertas putih.

dzirhans said...

tepuk dada tanya selera..hopefully kena peribahasa ni

rudee roslan said...

Hi masih ada lagi ke untuk pendaftaran Bumiputra ni?

dzirhans said...

dah tutup untuk semua registration..

last hari Jumaat hari tu utk no 6600++

rudee roslan said...

oic. Maybe saya terlewat dan x tahu pelancarannya. Berharap selepas ini Sp Setia akan buka peluang kepada Bumiputra pula untuk membeli rumah sebegini. Sayangnya x dapat book.

dzirhans said...

Ada satu lagi fasa terakhir nanti..rajin-rajinlah juga singgah blog ni sbb biasanya saya akan update projek seterusnya dalam blog ni :-)

phosgene said...

"Your successful bidder no.600 @ Intan/Kasturi Balooting"....
Alhamdulilah dpt. Tapi yg susah hati tu, ke 600. Unit yg best2 Blok kasturi mesti dh abis dicekau. Hmmm...aku prefer kasturi utk tggl dgn family. Plan dlm kepala mmg target kasturi,blok mane pun tak kisah. Kalo kasturi dh abis, intan ade value tak kalo nk jual blk? Tuan admin yg byk pengalaman, mohon pandangan. Serabut kepala bile fikir

dzirhans said...

Salam,

Saya jwb berdasarkan fasa sebelum ini.. No saya 500++ dan unit Baiduri utk public hanya ada 450++...

Baiduri dah habis masa tu, cuma tinggal unwanted unit2 bawah yg paling hampir surau.

Kali ni saya unit Kasturi akan habis pada number 450 sbb unit hanya 300++ utk public.

Jgn patah semangat...InsyaAllah.. Intan masih murah, ada space utk harganya naik nanti..

Nurunnaaji Ismail said...
This comment has been removed by the author.
gkorn Ismail said...

alhamdulillah.. sy dpt no 428.. tp xde budget utk kasturi... sume gaji lps utk intan.. so mintk pendapat tuan tanah, blok mane yg sesuai, sbb sy tau rmai yg berebut nk ambil yg kasturi..

dzirhans said...

The best blobk 3 tapi reserve for staff.

So kena pilih block 5 facing south.

Unknown said...

Hi Admin,

Kindly advise if Intan (facing south) vs. Kasturi (facing north) for investment purpose. Thank you.

phosgene said...

Salam,
Minta padangan tuan tanah.Sy ni 1st timer nk beli umah. Serba serbi terkial2 lgi. Base on the previous Jati/Baiduri:
1)yuran guaman both parties termasuk dlm loan tak?
2)Utk pemilihan unit sabtu ahad ni, akan ade panel bank. Mane lg bagus, terus guna panel bank tu atau kita cari sendiri?
3)Which bank offer the best? berdasarkan panel bank yg ade, RHB, Hong Leong, AIA, UOB, CIMB, Maybank or OCBC .

dzirhans said...

Sila rujuk my latest entry utk jawapan

dzirhans said...

Rental - Intan

Cap Appreciation - Kasturi

maya comel said...

Salam semua,

Sape2 buyer Intan/Kasturi yang nak apply loan RHB -2.3% bagitau ye...

0173638560