Tuesday, December 4, 2012

Seri Kasturi Setia Alam - The Bestest unit?

Mungkin anda semua nak tahu dalam beribu-ribu unit Seri Intan dan Seri Kasturi, apakah unit-unit yang dipilih oleh pembeli-pembeli terawal - No 1, No 2 & No 3 semasa balloting hari tu? Pening ke mereka-mereka ni walaupun dapat nombor-nombor terawal? Kalau akupun sure pening sebab bila kat dalam tu, banyak sangat pilihan, kalau salah pilih menyesal pula nanti.

Betulkah tekaan aku? dan tekaan anda semua? walaupun semuanya telah berakhir, unit-unit pun dah SOLD OUT, aku sekadar nak berkongsi maklumat ini untuk future potential pembeli Seri Mutiara.

Kalau ikutkan entry aku sebelum ini, aku rasa buyer akan pilih blok 2 dulu, unit-unit yang berhadapan dengan urban park. Mari kita tengok apa yang mereka-mereka ini pilih:

a) No 1 - seorang aunty chinese beria-ia benar nak level 8 block 1 facing urban park/south. Mungkin aunty ni tak perasan yang block 1 tu dah kena reserve dengan staff!

Setelah menunjukkan rasa tak puas hati, last-last dia pilih BLOCK - 2, TINGKAT - 8, FACING - URBAN PARK, RUMAH NOMBOR 3

b) No 2 - pasangan suami isteri melayu. Nampaknya pasangan ini begitu yakin dan tidak ragu-ragu dengan pemilihan mereka.

Mereka pilih BLOCK - 2, TINGKAT - 8, FACING - URBAN PARK, RUMAH NOMBOR 6

c) No 3 - chinese, dia nak pilih juga unit yang aunty nombor 1 tu pilih, iaitu unit 2-8-3 tapi end up kena pilih unit lain dalam tingkat yang sama.



**KESIMPULANNYA UNIT TERBAIK ADALAH NO 2-8-3**


- betul ke? kalau tak takkan Buyer No 1 & No 3 nakkan unit yang sama. Buyer No 2 tu aku rasa, kalau aunty tu tak pilih sure dia akan sambar unit 2-8-3 ni juga.

6 comments:

max said...

i followed through your blog quite closely, considered as a fans haha...i would rather select unit 2-8-1 to have both urban park and pool view, since people may seldom use the staircase at high level. btw how lucky a person has to be in order to get balloted for no1...

hafez said...

setuju. Saya juga pilih no tu antara no 5 terawal. Tapi apakan daya, no giliran saya kali ni adalah no 510 (no isteri). Terpaksa melupakan Seri Kasturi, dan memilih Seri Intan

dzirhans said...

Takpe...ada rezeki tu nanti

dzirhans said...

I think still Fengshui no good for those unit facing the staircase

Unknown said...

any idea when do vip and business partner get to choose their units ?

Hapizah said...

Salam...silent reader...property ...very interesting..I likeee