Friday, December 13, 2013

Kerana E-Mail Badan Binasa

Mungkin apa yang berlaku hari ini boleh menjadi pengajaran buat semua. Sia-sia aku cari pasal yang tak sepatutnya hari ini. Pastikan setiap kali anda baca 2 kali e-mail sebelum tekan SEND item.

Dalam pada rutin kita bekerja memang akan ada orang yang susah sangat nak deal with. Aku panggil dia ni "difficult person (DP)". Kita buat ini, dia nak itu, kita bagi ni, dia nak benda lain.. semuanya serba tak kena. Give up jugak lama2 dibuatnya.

Tetiba hari ini aku dapat e-mail "excellent" daripada DP ni. Nama dia Ellese from BA. Sejarah tercipta, tak pernah orang dapat e-mail excellent daripada dia. Memang kena framekan e-mail dia ni.

--------------------------------------------------------------------------
EMAIL 1 daripada Ellese

Hi Adam,
Excellent...! I didn't word my request very clearly. I'm writing instructions on this to leave behind.
How should we request this? Timing was never set to immediate.

---------------------------------------------------------------------------
Dapat unusual e-mail di atas, apalaga terus aku forward to my BOSS

EMAIL 2 yang aku hantar.

Boss,
I've got "EXCELLENT" feedback from business and surprisingly it came from Ellese....!!

Rgds,
Adam Dzirhan

-----------------------------------------------------------------------------
Malanglah sangat instead of sending the e-mail to my BOSS..rupa2nya recipient to ELLESE. Mau terjun lombong rasanya masa tu lepas click button send.

Macam-macam cara aku cuba untuk tarik balik e-mail tu sebelum sempat ELLESE baca. Sebab ELLESE dekat BA so ada lebih kurang 12 jam time different.

-----------------------------------------------------------------------------

Usaha tidak berhasil sehinggalah aku dapat e-mail daripada ELLESE..seram sejuk aku nak baca...

-----------------------------------------------------------------------------

Adam!?!

Is that a compliment?? I know I ask alot......and often...Your note made me chuckle...Thanks again.

Regards,
Ellese.

-------------------------------------------------------------------------------

Pergh tarik nafas 100 kali aku dapat e-mail ni. Terus aku chat dengan dia to say sorry. Dia kata OK sebab dia tahu orang semua tak suka dengan dia...oppsss dia tahulah agaknya aku pun tak suka dia...

1 comment:

sari said...

Ok la tu
now u r his good frend