Sunday, March 2, 2014

Refinance - Tempoh Pembiayaan Semula Bertukar Daripada 10 kepada 35 Tahun?

Minggu lepas ada terbaca di forum low-yat mengenai pembiayaan semula yang dipanjangkan tempohnya daripada 10 tahun sekarang menjadi 35 tahun.

Lantas aku pun terus call banker untuk mengesahkan rumours yang ditulis dalam forum itu. Ya betul memang berita baik untuk semula, namun ada juga yang tak menariknya.

1. Pengiraan KELAYAKKAN PINJAMAN refinance ini adalah berdasarkan tempoh 10 tahun sahaja.

2. Berdasarkan jumlah (1) di atas, anda boleh memanjangkan tempoh pembiayaan semula menjadi 35 tahun.....

3. Sila call banker anda untuk kepastian..



3 comments:

salfhi said...

yup btl bro.. sumber risikan mengatakan, industri(banker) yg mis intepret guideline BNM

dzirhans said...

Ya betul..

MH MY said...

huh...memang baik dah ni. mcm mana pulak diorang leh misinterpret? maybe market dah slowdown la tu.