Sunday, November 23, 2014

Pembeli Rumah Banyak Karenah

Dalam banyak-banyak buyer rumah aku, buyer yang terakhir inilah yang kiaranya mencabar jiwa dan tenaga aku. Selalunya nak sign SPA senang je, kali ni banyak pulalah condisinya.

Sebab aku pun nak belajar, jadi aku ikutkan sahaja rentaknya. Mungkin dia ada pengalaman pahit dalam jual beli rumah sebelum ini.

Mula-mula dia mintak record CTOS, sebab takut aku bankrupt or under legal preceeding.

Lepas tu dia mintak surat from developer yang mengesahkan unit tu aku punya.

Lepas tu mintak pulak surat yang mengatakan yang aku takde hutang apa-apa dengan developer dan maintenance office.

Hmmm...