Saturday, January 24, 2015

Suria Raflessia Setia Alam - Progress Jan 2015

 
 
 
Bila jalan-jalan area Setia Alam tu memang tak sahlah kalau tidak melawat kawasan. Dan bila tengok progress apartmen ni, terkejut jugalah bila tengok dah naik sampai tingkat paling atas. Rasanya macam baru setahun je sign SPA. Kena check balik date SPA ni.

Bila tengok foto kat atas, InsyaAllah projek ini tak akan jadi projek terbengkalai ataupun delay.

Saya pernah tulis mengenai apartmen ini di sini - LINK

Buat pengetahuan pembaca, ada 3 unit lagi (cancellation) yang belum terjual. Mungkin loan buyer sebelum ini tak lepas.

Tapi harganya **jeng jeng jeng** dah naik jadi 295k nett for bumi. Nampaknya pembeli awal Suria Raflessia ni dah boleh senyum sedikit. Dah ada paper gain (62k++) dan bank dan boleh bagi valuation 295k untuk apartmen ni.

Apartmen ini merupakan direct competitor untuk apartmen Seri2 tu. Walaupun saiznya lebih kecil (700sqft) dan absolute price psf yang lebih mahal, namun ada faktor-faktor lain yang rasanya Suria ni lagi bagus.

a) Locationnya yang lebih ke depan, berdekatan dengan kedai2.
b) Low Densitynya.