Sunday, February 15, 2015

DwiPutra Residence, Putrajaya - Project Progress Feb 2015

Hari ini aku sempat join aktiviti berbasikal di Putrajaya sempena Sambutan Hari Wilayah - 2015. Join tu pun last minute, daftar hari Jumaat lepas (13/02). Kayuhan sejauh 34km itu dapat juga aku tamatkan dalam masa sejam setengah. Aku rasa sekarang better lagi cycling daripada larian 12km 100 plus hari tu, semput dan terkial-kial aku nak habiskan dalam masa sejam 40 minit. Orang lain aku tengok boleh lari rilek je, habis dalam masa sejam je.

Dalam masa kayuhan tu sempat snap gambo kat bawah ni:


Aku pernah tulis berkenaan kondo ni kat SINI , SINI dan SINI. Dulu memang dah berniat nak beli untuk long term investment, malangnya masa tu banyak sangat pilihan yang lebih baik. Memang lambat habis pun fasa satu tu dulu.

Kalau dikutkan dah Fasa 1 dah naik sampai tingkat atas tu. Aku pernah tulis yang kondo ni akan naik lebih MYR500psf bila siap nanti tapi tengok senarai harga terkini pun dah MYR550psf. Perghh mungkin kesan anjakan paradigma dan terlajak laris disebabkan IOI City Mall dan kondo sekitarnya yang dijual dengan harga 600-700psf.

Tiada sapa kata rugi membeli rumah? Tepuk dada taya selera.