Monday, February 16, 2015

Tahun 2015 - Mudahnya Beli Rumah

Berbanding tahun-tahun lepas, tahun 2015 inilah boleh dikatakan tahun yang mudah membeli rumah. Mungkin juga disebabkan ekonomi meleset dan harga rumah-rumah yang dah mencapai titik puncak.

Kalau tengok pelancaran rumah baru 95% daripadanya tak akan sold out dalam masa 3 hari. Takdelah macam 3 tahun lepas, nak beli rumah pun kena beratur 3 hari 3 malam. Sekarang ni hari-hari dapat SMS untuk beli rumah itu, beli rumah ini, sedangkan developer dah tahu, pembeli-pembeli rumah sekarang dah habis duit/ habis kuota.

Aku sempat booked satu rumah dalam bulan Januari lepas. Projek ini "hot" tapi tak habis juga lepas sebulan. Kalau dulu jangan haraplah nak dapat projek macam ni. SOLD OUT dalam masa sehari dan orang yang queue untuk cancellation pula panjang berjela.

Jadi gunalah kuasa pembeli anda dengan bijak. Gunakan masa yang ada, pilih yang terbaik untuk pelaburan hartanah anda.