Monday, October 26, 2015

Mudahnya Mencari Penyewa!

Oleh kerana loan dah lepas, seterusnya boleh berkira-kira dan mencari penyewa. Jangan terkejut ye sebab developer mmg baik hati terus bagi kunci lepas dapat loan dan settlekan semua legal n GST fees.


Rasanya kena buat study sikit sebab kedai kanan kiri pun dah ada banner unit for RENT.


Pinjam telefon kawan dan telefon unit sebelah kanan... ROI 7 %.


Telefon unit sebelah kiri ... ROI 6%


... Aku ambik jalan selamat tengah-tengah 6.5%.


Satu pagi telefon berdering nak sewa kedai, aku bagi rate ROI 6.5% tu. Dia tak nego terus agree and nak jumpa utk sign agreement. Alhamdulillah rezeki datang dengan begitu pantas.


Dan petang tu aku jumpa ... *tahi kucing* basah kat laman. Baunya semerbak.


Aku urut dada, tarik nafas, tutup hidung buang tahi tu kat tong sampah. Kali ini aku banyak bersabar, aku tak menyumpah seranah owner kucing tu sebab tak jaga kucing mereka. Aku percaya ada orang cakap kalau kucing datang berak kat tempat kita tu... InsyaAllah dan kesabaran itu membawa rezeki..!!