Sunday, November 8, 2015

Jual Rumah Leasehold Daripada Bumi Kepada Non Bumi - Part 2

Ini adalah sambungan kisah INI. Biarlah aku share kisahnya di sini. Jalannya memang sukar dan sangat berliku. Aku yang mendengarnya pun pening dan give-up, apatah lagi bahu yang memikul.

Kalau kita dimomokkan dengan kisah-kisah yang mudah dengan urusan jualan sebegini, aku rasa mereka-mereka ni tipu.

Kisahnya bermula dengan pencarian lawyer yang berpengalaman. Tak semua lawyer yang nak ambik kes sebegini. Sebab kesnya pasti meleret-leret.

Mencari lawyer pun satu hal, dah call 4-5 lawyer, semuanya tak nak ambik kes ni. Sehinggalah berjumpa satu lawyer hebat ni yang biasa buat kes macam ni.

Bersambung di Part 3.